O hayır! JavaScript nerede? Web tarayıcınızın JavaScript'i etkin değil veya JavaScript'i desteklemiyor. Bu Web sitesini düzgün bir şekilde görüntülemek veya JavaScript'i destekleyen bir Web tarayıcısına yükseltmek için lütfen Web tarayıcınızdaki JavaScript'i etkinleştirin.

elli7.net yeni temamı nasıl buluyorsunuz

Son Güncellenen 4 yıl önce
KREKLAM
Merhaba arkadaşlar. Kendi sitem olan elli7.net web sitemin temasını değiştirdim. Şimdi mobil kodlamaya başladım... Umarım beğenirsiniz. Tema içerisindeki modül veya blok paylaşımları için künye bağlantısında detaylı bilgiye yer verilmiştir...

Yorumlarınızı bekliyorum....
ÇIRAK USTAYI SOLLAMAZSA SANAT ÖLÜR
HATALI SOLLARSA ÇIRAK ÖLÜR
http://www.kreklam.com
http://www.elli7.net
AvaLoN
Bence ****et güzel olmuş kardeşim ellerine sağlık. Php-Fusionu komple değiştirmişsin neredeyse
KREKLAM

Alıntı

AvaLoN tarafından yazılan metin:

Bence ****et güzel olmuş kardeşim ellerine sağlık. Php-Fusionu komple değiştirmişsin neredeyse


Biraz theme.php ve style.css dosyalarında biraz parametre ve fonksiyon eklemeleri yaptım...

Şöyleki theme.php -> opentable fonksiyonu sabit kalmakla birlikte buna benzer bir fonksiyon daha ekleyip son parametre olan renk değişkeni ekledim. Renk değişkenlerinde verilen renk isimleri : siyah, mavi,turuncu,yesil, kirmizi gibi değerlerin karşılığı ise style.css dosyasında. Hayille baslikalan.$renk olduğunda baslikalanmavi sınıfı çağrıldığından istediğim yerde daha önceden tanımladığım css sınıflarını yükleyebiliyorum...


function renklisideac($title, $collapse = true, $state = "on", $renk="siyah"){
   global $panel_collapse; $panel_collapse = $collapse;
   
   echo "<div class='spbaslikalan".$renk."'>";
      echo "<div class='spicon'></div>";
      echo "<div class='spbaslik'>".$title."</div>";
      if ($collapse == true) {
         $boxname = str_replace(" ", "", $title);
         echo "<div class='spackapa'>".panelbutton($state, $boxname)."</div>";
      }                 
   echo "</div>";
   echo "<div class='spzemin".$renk."'>";
   if ($collapse == true) { echo panelstate($state, $boxname); }
}
function renklisidekapat(){
   global $panel_collapse;
   if ($panel_collapse == true) { echo "</div>\n"; }   
   echo "</div>";
}


Haber veya makale detayına girildiğinsa sayfa scroll ile aşağıya çekildiğinde makale ve haberin footer bilgilerini ise jquery ile fixleyerek sayfa aşağı çekilse de ekleyen, okunma sayısı, yazıdır gibi detayların üst kısımda sabit kalmasını sağladım..

php betiği :
   
echo "<div class='news-footer'>";
   echo newsposter($info," &middot;").newscat($info," &middot;").newsopts($info,"&middot;").itemoptions("N",$info['news_id']);
echo "</div>";
,
jquery betiği :
$(document).scroll(function(){
var y=$(document).scrollTop();
if(y>=350){
$(".news-footer").css({"position":"fixed","top":"0px"});
}else{
$(".news-footer").css({"position":"relative"});
}
});

yine ana sayfada görülen manşet sisteminde jquery çakışmalarından bıktığım için kendime özel manşet ve alt manşet betikleri hazırladım şöyleki;

jquery betiği:

   /*Ençok Okunan Haberler*/
   $(".basliklaralani ul li a[alt=1]").addClass("aktif");
   $(".resimalani img[alt=1]").addClass("aktif");
   $(".ozetalani p[alt=1]").addClass("aktif");
   
   $(".basliklaralani ul li a").hover(function(){
      $(".basliklaralani ul li a").removeClass("aktif");
      $(this).addClass("aktif");
      var aktiflink=$(this).attr("alt");
      
      $(".resimalani img").removeClass("aktif");
      $(".resimalani img[alt="+aktiflink+"]").addClass("aktif");
      
      $(".ozetalani p").removeClass("aktif");
      $(".ozetalani p[alt="+aktiflink+"]").addClass("aktif");
   });    
   /*Ençok Okunan Haberler*/


CSS ile sol opentable alanını ikiye bölen ve floatı left olan iki div ekledim. birinci (sol) divimde resimler ve altında özel bilgi gösterilecektir. 2. divimde ise makale başlıkları gösterilecekti.

Jquery ile ilk başta tüm a,ozet ve img'lerin ilk elementini addClass ile aktif sınıfı ekledim.. Link üzerine gelindiğinde ise gelinen linke aktif diğerlerine pasif sınıfı ekledim. Böylece sorunsuz çalışan jQuery.Fn.Fonksiyonadı gibi eklenti usulüyle çalışan çakışmaların kendimce önüne geçmiş oldum...

Sıra mobil versiyonda. Kullanılacak teknik ise google'ın sağlamış olduğu mobil_detect.php Bu sayede mobile özel tasarlanmış farklı bir temam olacak. Eğer mobil ile giriş yapıldıysa site render edilmeden önce tema değiştirilecek ve site gösterilecek. Böylece mobil işlemini de çözmüş oluyoruz. Mobile_detect.php o kadar gelişmiş ki dilersek sadece Blackberry telefone özel tema bile hazırlayabiliriz.

Tecrubelerimi yeterli bulduğumda bunu konu açarak sabitlemeyi düşünüyorum. Böylece adsense ve webmaster araçlarında başmıza bela olan " Sitenizi Mobil Uyumluluğu Gözden Geçirin" mesajlarından kurtulmayı hedefliyorum...

Teşekkürlerimi sunarım... Daha büyük projelerle buluşmak üzere....
ÇIRAK USTAYI SOLLAMAZSA SANAT ÖLÜR
HATALI SOLLARSA ÇIRAK ÖLÜR
http://www.kreklam.com
http://www.elli7.net
ebrarbilgic
vay abime bak ya... Abi yeni teman daha güzel ve kararlı olmuş... Mobil temanı dört gözle bekliyorum... Responsive mi yapıcaksın ayrı bir tema mı?

Adsense açmışsın... Hemen destekleyelim. Sende bize kod paylaş :D :money:
Bu yapabilmek forumdaki tüm tartışma konularını görüntüle.
Bu yapamamak forumda yeni bir tartışma konusu başlatın.
Bu yapamamak tartışmas konusuna cevap verin.
Bu yapamamak forumda bir anket başlat.
Bu yapamamak forua ek dosya yükleyin.
Bu yapabilmek forumdaki ek dosyaları indir.
Tartışmaya Katılan Kullanıcılar: AvaLoN, KREKLAM, ebrarbilgic